torsdag 9. juli 2009

Til Lillesand i øsende regnvær




Marit og Anders skriver:
Vi fikk en god natts søvn på Nidelv Camping i Arendal. Det var meldt store nedbørsmengder, men da vi våknet, var det bare lett regn. Det skulle bli mer...
Vi hadde lest at dagens etappe kunne by på større utfordringer enn nedbør. I sykkelguiden vår sto det at gamle vestlandske hovedvei hadde mange bratte bakker og at sykkelhenger ikke var anbefalt. Ikke minst Marit var skeptisk, og det drøyde til nærmere kl 12 før vi kom av gårde.
Dagens etappe startet fint med lett terreng og oppholdsvær. Vi rakk til og med et bad i Fevik før det begynte å øse ned. Resten av turen ble svært fuktig. I Grimstad stoppet vi på McDonalds, hvor vi spiste en kraftig lunsj og fikk på oss mer klær. Tempoet var rolig, og intenst regnvær gjorde turen kald. I utkanten av Grimstad oppdaget Kristine en kjempetrampoline som tilhørte et appartementshotell i nærheten. Kristine, Magnus og Anders snek seg inn og fikk oppleve fantastisk sprett. Kjempegøy! Magnus slo fast at dette var den beste dagen av ferien og lurte på om vi ikke kunne ta samme sykkelferie neste år også.
Rett før vi skulle ta fatt på de bratte bakkene på vestlandske hovedvei, kom vi i snakk med en lokal syklist som arbeidet med tilrettelegging for sykkel i Grimstad kommune. Han tipset oss om en alternativ rute som sparte oss for de bratteste bakkene på første tredel av vestlandske hovedvei. Vi takket så mye for tipset og lot oss ikke be to ganger. Dette reddet dagen! Resten av turen gikk greit, og eneste utfordring var det intense regnværet og kulden. Frida ble riktig nok ganske lei av å sitte i sykkelhengeren uten å kunne se ut på grunn av dugg på rutene, men når Magnus sang for henne, gikk det bra!
Vi var svært klare for å overnette på hotell i Lillesand, men der var det dessverre ingen ledige rom. Vi fant i stedet noen hytter, men prisen var stiv, og Kristine syntes stedet var grusomt. Som om rotter skulle komme pilende over gulvet hvert øyeblikk! Vi endte i stedet opp på Lillesand Apartments, og det var riktig bra. Der var det TV, og de største jentene fikk med seg finalen av Ungkaren. Dagen var reddet!
Det ble 39 km sykling inkludert leting etter husvære.
Nå tørker vi klær og utstyr, og i morgen skal vi ta båt til Kristiansand. Snart er vi "i mål"!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar